Dům zahraniční spolupráce vyhlašuje další ročník soutěže o Evropskou jazykovou cenu Label!

Přihlásit můžete jakýkoli projekt (nebo jinou aktivitu) z oblasti jazykového vzdělávání, ať již formálního či neformálního.  Projekt by měl splňovat alespoň jednu z priorit pro rok 2016 a být inovativní a kreativní.Label

Vzhledem k tomu, že jedna z priorit tohoto ročníku zní „Společnost podporující jazyky – informální výuka jazyků“ nabízí se prostor pro přihlášky z řad institucí neformálního vzdělávání.

„Společností podporující jazyky“ se rozumí sociální prostředí, v němž se aktivně podporuje výuka jazyků a interkulturní porozumění, v němž se propaguje vícejazyčnost a je vnímána jako pozitivní rys. Plně se respektují potřeby mluvčích všech jazyků a jazyková rozmanitost je prezentována jako přínos pro sociální začlenění i pro hospodářský rozvoj. Větší jazyková otevřenost evropských komunit s respektem k jazykovým zvláštnostem sousedních jazyků povede ke zkvalitnění úrovně výuky jazyků a zvýšení interkulturního povědomí. Existuje mnoho způsobů, jak toho dosáhnout: využít znalosti multilingvních občanů, uskutečňovat výměny studentů atd., filmy a televizní pořady uvádět s titulky, za pomoci médií zprostředkovávat občanům kontakt s jinými jazyky a kulturami, podporovat projekty mezigeneračního učení, projekty cestovního ruchu, přeshraniční projekty atd.; využít postupů informálního učení, jako je rodinné, mezigenerační nebo komunitní vzdělávání.

Přihlášky zasílejte do 15. 3. 2016

Více informací (včetně výčtu dalších priorit) naleznete zde:

http://www.naerasmusplus.cz/cz/reformy-a-systemy-vzdelavani-label/

Kontaktní osoba, administrace Label:

Jana Votrubová – jana.votrubova@dzs.cz

Pavla Šabatková – pavla.sabatkova@dzs.cz

Zdroj: DZS

Zveřejnila: Markéta Nováková

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *